مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان آخرین اقدامات انجام شده و سیاستهای آتی صندوق ذخیره فرهنگیان را تشریح و از بررسیهای کارشناسی به منظور تعیین ارزش افزوده داراییهای این صندوق برای واگذاری به فرهنگیان خبر داد.
به گزارش ایسنا، حمیدرضا نجف پور کردی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ارزش دفتری دارایی های صندوق قریب به ۱۷ تا ۱۸ هزار میلیارد تومان است گفت: کار کارشناسی برای تعیین سهام مالکانه و یا ارزش افزوده دارایی ها نیز در حال انجام است.
وی افزود: چهار هولدینگ تخصصی زیرمجوعه صندوق ذخیره فرهنگیان در حوزه های مختلف مشغول فعالیت هستند. ۷۳ شرکت داریم و در مجموع امروز موسسه از دارایی های خوب و ارزشمندی برخوردار است.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه با چالشهایی از جنس نظامات و پرتفوی سرمایه گذاری، اصلاح ساختار بانک سرمایه، پرتفوی پتروشیمی و…. مواجهیم گفت: تدابیری در حال اتخاذ است تا چالشها در قالب برنامه ریزی راهبردی مرتفع شوند.
نجف پور ادامه داد: در صدد ارتقای وضعیت سودآوری صندوق ها هستیم. جامعه فرهنگیان به لحاظ مالی وضع چندان مناسبی ندارند. حرکت های خوبی در حوزه رتبه بندی معلمان انجام شده و در صندوق مکلف هستیم به عنوان مکمل اقداماتی برای بهبود این وضعیت انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه جهت کار روشن است و حتما مبتنی بر سلامت و شفافیت قواعد حاکمیت شرکتی را در این موسسه حاکم خواهیم کرد عنوان کرد: در دوماه گذشته و از زمان ورودم به موسسه، کارهای خوبی از حیث اجرای این سیاست ها انجام شده است. در حوزه سرمایه گذاری ها، یکی از راهبردیترین اهداف کلان ما، توسعه سرمایه گذاری ها در زنجیره ای از ارزشها به طور ویژه در پتروشیمی هاست.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان توسعه اقتصاد دیجیتالی و فناورانه را نیز به عنوان یکی دیگر از اهداف پیش رو برشمرد و اظهار کرد: شان سرمایه انسانی نیز باید حفظ و توانمندی هایش دیده شود. باید معلم ما بداند که چه اقداماتی انجام میشود. دارایی ها متعلق به فرهنگیان است، اما در خلاء اطلاعاتی به سر میبرند که باید برطرف شود. در همین راستا نیز راهبردها و برنامه هایی طراحی شده است.
نجف پور با بیان اینکه در حوزه سرمایه گذاری ها، امروز به طور ویژه در بخش پتروشیمی و محصولات متانولی مشکلاتی داریم، به همین علت با مجلس، وزارت نفت و سایر دستگاههای مرتبط تعاملاتی داشتیم تا وضعیت دارایی های صندوق در بخش پتروشیمی بهبود یابد گفت: اقداماتی در زمینه اصلاح پرتفوی سرمایه گذاری ها صورت گرفته است. در حوزه تامین مالی نیز باید گفت که معلم در زمان بازنشستگی انتظار دارد وجوه خودش، وجوهی که دولت مکلف بود واریز کند و همچنین سود حاصل از این وجوه را در کمترین زمان ممکن دریافت کند.
وی افزود: با بهکارگیری ظرفیت های جدید تمهید شده است تا معلم این وجوه را به موقع دریافت کند. طرحی داریم که در آینده معلمان مخیر باشند یا پول نقد بگیرند و یا در قالب پکیجی محصولاتی که انتخابی است را از ما دریافت کنند.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه مجمع سال گذشته که به دلایلی عقب افتاده بود را برگزار کردیم گفت: قبلا معلمان وجوه مربوطه را با تاخیر دریافت می کردند. مهندسی مالیِ میزان سود و مدت سهام داری کار مشکلی بود که سریعا و در کمتر از یک ماه انجام شد تا اعطای وجوه معلمان به موقع و بدون تاخیر باشد.
مطلقا انتصابات فامیلی و باندی نداریم
تامین مسکن با قیمت مناسب در دستور کار
وی ادامه داد: در مسیر اعتمادسازی معلمان حرکت میکنیم. به دنبال استفاده از ظرفیت خود معلمان نیز هستیم. با هر داشته ای که داریم ولی برای رسیدن به افقی بلند، نیازمند کمک هستیم. از معلمان متخصص در حوزه اقتصادی و بنگاه داری در مجموعه استفاده خواهیم کرد. ما در اینجا مطلقا انتصابات فامیلی و باندی نداریم. ارزش های حاکم برنظام، تخصص و تعهد در نظام انتصابات برای ما ملاک عمل است.
نجف پور با بیان اینکه در زنجیره تامین مسکن نیز باید نقش آفرینی کرده و مسکن با قیمت مناسب در اختیار قرار دهیم که این برنامه نیز در اولویت ماست گفت: معلمان انتظار داشتند طبق اساسنامه و وعده هایی که ۱۰ سال است به آنها داده شده، ارزش مالکانه دارایی های صندوق به روز محاسبه شده و به آنها برگردد. گذشتگان زحماتی کشیده اند اما به نتیجه نرسانده اند و معلمان گلایه مند هستند.
وی ادامه داد: طی ۴۵ روز اخیر جلسات متعددی در این باره برگزار شده و چند مدل تعریف شده تا مشخص شود کل دارایی ها به قیمت روز چقدر ارزش دارد. بالغ بر ۸۰ درصد کار جلو رفته و در حال تکمیل است. امیدواریم با اتمام بخش اول، به معلمان اعلام کنیم که تحویل ارزش در چه بازه زمانی انجام خواهد شد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به مشکلات بانک سرمایه در گذشته گفت: در بانک سرمایه کارهای خوبی انجام و بهبود خوبی در عملکردش حاصل شده است. طرحی کلان در زمینه بانک سرمایه تدوین شده است تا به بانکی کارآمد تبدیل شود.
نجف پور در پاسخ به پرسشی درباره حواشی صندوق ذخیره در گذشته و پرونده های فساد قبلی اظهار کرد: بنای پرداختن به مسائل گذشته را نداشته و ندارم. عوامل دست و پاگیر گذشته، جلوی حرکت رو به جلو را میگیرد اما به اجمال باید بگویم بانک سرمایه یک شرکت شیشه ای و تحت نظارت بانک مرکزی و بورس است و صورت های مالیاش مشخص است. متاسفانه امروز بانک سرمایه در صورت های مالی ۴۰ هزار میلیارد تومان ضرر را نشان میدهند، اما به این معنی نیست که ۴۰ هزار میلیارد تومان را خوردند و برده اند، بلکه اتفاقاتی که برایش افتاد اثر وضعی گذاشت و بانک را دچار افت عملکردی کرد.
وی ادامه داد: البته در مجموع ارزش کاهنده مالی از منظر حسابرسی صورت های مالی صندوق ندارد. پرونده متخلفان نیز در گذشته در محاکم قضایی رسیدگی و بخش قابل توجهی از بدهیها و مبالغی که برده بودند، وصول شد. همه در تلاش اند تا آن بخش از مطالبات که باقی مانده نیز وصول شوند.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درباره اخباری مبنی بر انتصابات فامیلی از جمله انتصاب داماد وزیر آموزش و پرورش گفت: بنده آقای باقرنژاد را به معاونت مالی صندوق منصوب کردم و از حدود سه سال قبل میشناختمش. ضمن اینکه از قبل عضو هیئت مدیره هم بوده است. تعهد، تخصص و ارزش های انقلابی مدنظرم بوده است. شخصا وی را منصوب کردم و نسبت فامیلی با بنده و آقای وزیر هم ندارد.
نجف پور درباره وضعیت سودآوری شرکت ها عنوان کرد: شرکت های زیان ده هم داریم، اما انگشت شمار و بسیار کم است. البته تعداد شرکت های کم بازده با بازدهی زیر ۲۰ درصد، بیشتر است. برنامه هایی برای بهبود عملکرد شرکت ها داریم.
وی درباره طرح های تسهیلاتی برای اعضای صندوق گفت: کارهای خوبی در حوزه خدمات لیزینگی و کالایی استارت خورده، اما نیازمند ارتقای سبد محصولات و خدمات در نظام تعاملی با آموزش و پرورش هستیم.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درباره مطالبات صندوق از دولت نیز اظهار کرد: مشکلاتی در سال های گذشته از این حیث داشته ایم، بعضا یا این مبالغ در بودجه نیامده یا اگر آمده مشکل کسری و تامین نقدینگی وجود داشته است. مطالبات سنگینی از دولت داریم اما رایزنی با آموزش و پرورش، مجلس و سازمان برنامه و بودجه داشتیم و همه مسیرها را طی کردهایم و امید است مطالبات در آینده وصول شوند. عدد قطعی شده مطالبات، ۳۰۶۰ میلیارد تومان تا پایان سال ۱۴۰۰ است.
وی در خاتمه درباره برخی اخبار مبنی بر فروش زمین ۲۵ هکتاری متعلق به پتروشیمی لاوان به هولدینگ خلیج فارس گفت: پتروشیمی لاوان متعلق به معلمان و در تصرف ماست. هیچ فروش و نقل و انتقالی پیرامون هیچ پتروشیمی در ماههای گذشته انجام نشده است و این اخبار صحت ندارند.
جهت مشاهده اصل خبر به خبرگزاری ایسنا مراجعه کنید.