به دنبال پیگیریهای مجدانه مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در راستای احقاق حقوق اعضای موسسه و همزمان با سیاست جدید نظارتی بانک مرکزی، برنامه احیای فصلی و زمانبندی شده بانک سرمایه به مدیران این بانک ابلاغ شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بانک مرکزی در نامهای خطاب به مدیران بانک سرمایه، برنامه اصلاحی زمانبندی شده این بانک را به تفکیک مقاطع ماهانه و فصلی جهت اجرا ابلاغ کرده است.
در این نامه که به امضای مدیریت کل نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی رسیده، تأکید شده «مسئولیت حسن اجرای ضوابط و مقررات ابلاغی با مدیرعامل و سایر اعضای هیات مدیره بانک سرمایه است. این بانک مکلف است برنامه پیوست را در مقاطع زمانی تعیین شده به صورت کامل اجرا و گزارش عملکرد در چارچوب موارد ممنوعه را به تفکیک مقاطع ماهانه و حداکثر تا پنجم ماه بعد، مستنداً به بانک مرکزی ارائه نماید.»
بانک مرکزی البته تأکید کرده است که «تأثیر عدم اقدام موثر در این خصوص بر بررسی درخواستهای بعدی آن بانک توسط این حوزه و همچنین اعمال اقدامات بازدارنده و انضباطی مقتضی با مسئولیت مدیرعامل و هیات مدیره بانک سرمایه به علت عدم اجرای به موقع و موثر برنامه مزبور است.»
مهدی عطوان مدیر نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی پیش از این گفته بود: برای 8 بانک یا موسسه مالی اعتباری که ناتراز اما قابل احیا و بازسازی بودند، برنامه حداکثر دوساله مشخص و به آنها ابلاغ کردیم.
او همچنین اعلام کرده بود که 3 موسسه مالی و اعتباری تعیین تکلیف نهایی آنها صورت گرفته و موضوعشان باید در مراجع قانونی نهایی شود.
مدتی بعد از این اظهارات البته خبر انحلال رسمی موسسه اعتباری توسعه رسانهای شد؛ طی ماه گذشته انحلال موسسه اعتباری توسعه با حضور نمایندگان بانک مرکزی رسماً تصویب شد.
عدم احیای بانک سرمایه ظلم در حق فرهنگیان است
دکتر حمیدرضا نجفپورکردی مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان از ابتدای شروع به کار خود در این موسسه، احیای بانک سرمایه را یکی از اولویتهای خود قرار داد و در این راستا از همه ظرفیتها استفاده کرده است.
مدیرعامل موسسه در نشست خبری 7 آبان 1402 در جمع خبرنگاران تمام قد از احیای این بانک حمایت کرد و گفت: ما طرح احیای بانک سرمایه را در همین دولت در دو دورهی مدیریتی رئیس کلهای بانک مرکزی تقدیم و از آن دفاع کردیم. محیط کارشناسی بانک مرکزی، رییس وقت بانک مرکزی، رییس فعلی بانک مرکزی پذیرفتند این طرح احیا قابلیت اتکا دارد. چون بعضا از بانک سرمایه حرفهایی میزنند که مسیر نادرستی طی بشود.
وی افزود: من به شما به عنوان کسی که سالهای سال در حوزهی بانکی کارهای اقتصادی کلان انجام دادهام عرض میکنم، ظلم در حق فرهنگیان عضو صندوق است که کسی خلاف احیای بانک سرمایه قدم بردارد. چراکه طرح احیای بانک سرمایه را در یک محیط کارشناسی با کار شبانهروزی چند ماهه انجام دادیم و در دو دوره مدیریتی بانک مرکزی صحه گذاشتند.
مدیرعامل صندوق بیان کرد: اخیرا رئیس کل بانک مرکزی و آقای دکتر سید شمسالدین حسینی که در این کار به ما کمک میدهند هم دوباره روی طرح احیای بانک مرکزی صحه گذاشتند؛ بنابراین این طرح باید اتفاق بیافتد. این طرح ابعاد گوناگونی دارد. چون در گذشته در بانک سرمایه اتفاقات نامبارکی افتاد، اگر حاکمیت در این ابعاد کمک نکند، به معلم ظلم میشود.
وی تصریح کرد: یک بخش آن بخشش کل جرایم بانک سرمایه است. پولی که دیگران خوردند باید با کمک حاکمیت برگردد. این اتفاق الحمدالله دارد به کمک دستگاه قضا میافتد، اما زمان میبرد. ما برای اینکه پول معلمین، سهامداران و سپردهگذاران را بدهیم، چون بانک سرمایه وجوه ندارد، باید از بانک مرکزی بگیرد. برای این مهم، اصطلاحا بدهکار بانک مرکزی شدهایم و ۱۴ درصد جریمه شدهایم.
دکتر نجفپور بیان داشت: پارسال با حمایت همهی ارکان ذی مدخل، پروندهی بانک سرمایه به شورای پول و اعتبار رفت و بخشش کل جرایم، خط اعتبار پنج سالهی صفر درصد و افزایش سرمایهی ۱۰ هزار میلیارد تومانی به شیوههای خاص مصوب شد. همه اینها ابعاد احیای طرح بانک سرمایه است.