ضرورت ارائه راهکارهای کاربردی برای حل مشکل تولید محصول متانول و ایجاد تنوع در سبد سرمایهگذاری موسسه
عضو هیئت مدیره و معاون برنامهریزی و توسعه موسسه بر ارائه راهکارهای عملیاتی و زودبازده همچنین همکاری با مراکز علمی و پژوهشی برای حل مشکلات شرکت های تولیدکننده محصولات پتروشیمی و بهبود سودآوری این مجموعه ها تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، مهندس حمید باقرنژاد در جلسه بررسی چالشهای تولید متانول که با حضور دکتر علیرضا بابازاده مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ، نمایندگانی از شرکتهای پتروشیمی موسسه، مرکز پژوهشهای مجلس و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور ( مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری) برگزار گردید، بیان کرد: با توجه به تاکید رئیس محترم هیئت امنای موسسه مبنی بر رنگین شدن سبد داراییها و به دنبال سیاست سودآوری هرچه بیشتر برای فرهنگیان عضو موسسه، اصلاح پرتفوی داراییهای موسسه را در دستور کار قرار داده و آن را ابلاغ کردیم.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط حاکم بر صنعت پتروشیمی علی الخصوص وضعیت محصول متانول و همچنین به منظور ایجاد تنوع و توازن در سبد سرمایهگذاری ، سیاست کاهش سهم این صنعت در سبد پورتفوی دارایی های صندوق از ۵۶ درصد به حدود ٣٠ درصد در افق 1404 در دستور کار قرار داده شده است .
عضو هیئتمدیره و معاون برنامهریزی و توسعه موسسه تصریح کرد: با توجه به وضعیت فعلی شرکت های پتروشیمی موسسه، تابآوری در مشکل تامین خوراک و یوتیلیتی به حدی نیست که زیان ایجاد شده را بتوان تا 2-3 سال آینده تحمل کرد؛ بنابراین باید در کوتاهمدت برای بهبود شرایط راهی در نظر گرفت و به سمت پیشنهادهای واقعی و کاربردی پیش برویم. در همین راستا ارتباط با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی را مورد توجه قرار دادیم و همراهی افراد متخصص در این حوزه را میطلبیم.
وی افزود: با توجه به تدابیر اندیشیده شده، مسائل حوزه پتروشیمی نسبت به گذشته کمی بهبود یافته است؛ اما هنوز به وضعیت مطلوب نرسیدهایم و فاصله قابل توجهی تا نقطه توازن منطقی وجود دارد؛ ضمنا مطابق توضیحات ارائه شده تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی نیز قبل از هر چیز مستلزم فعالیتهای تحقیق و توسعه و وجود منابع اقتصادی است که توجه آن در شرایط کنونی ضرورتی اجتنابناپذیر به شمار میرود.
در این جلسه به مواردی همچون چالشهای سیاستگذاریها در حوزه پتروشیمی و اصلاح برخی موارد همچون نرخ خوراک و یوتیلیتی، تکمیل زنجیره ارزش، ملاحظات دولت و تصمیمگیری با توجه به شرایط موجود و توجه به انتفاع حداکثری برای معلمان با توجه به دارایی های موجود در این حوزه اشاره شد.
همچنین نمایندگان هلدینگ پتروفرهنگ با تشریح وضعیت سودآوری تولید محصول متانول که بر اثر ناترازی گاز طبیعی در کشور و افزایش نرخ آن رخ داده است، به از دست دادن مزایای خود در عرصه رقابت در برابر رقبای منطقهای و بینالمللی اشاره کردند و خواستار اهتمام بیشتر بخش دولتی و قانونگذاران در حمایت از این صنعت و سرمایهگذاران و ذینفعان آن شدند.