فرهنگیان عضو موسسه مالک بخشی از سهام هفت پتروشیمی بزرگ کشور هستند
معاون سرمایهگذاری و توسعه شرکت پتروفرهنگ با اشاره به مالکیت صندوق ذخیره فرهنگیان در سه پتروشیمی فعال کشور و همچنین بهرهبرداری از چهار پتروشیمی دیگر تا پنج سال آینده، جزییات سودآوری پتروشیمی های موسسه برای فرهنگیان را تشریح کرد.
مهندس سید احمد عظیمی معاون سرمایهگذاری و توسعه پتروفرهنگ در تشریح برنامههای بلند مدت این شرکت گفت: در تحلیلی که از پتروفرهنگ و وضعیت آن بدست آوردیم، سه هدف را در اولویت و برنامه کاری خود قرار دادیم: اولین مورد راهاندازی بخش منو اتیلن گلایکول یا MEG پتروشیمی مروارید بود. هدف دوم، عملیاتی کردن فاینانس پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه و سوم، ورود به سرمایهگذاریهای جدید در جاهایی بود که سایرین در حال سرمایهگذاری بودند.
وی با اشاره به دستیابی هر سه هدف مورد نظر، تصریح کرد: MEG پتروشیمی مروارید در نیمی از زمانی که کارشناسان پیشبینی میکردند، راهاندازی شد و این بخش که قرار بود در سال 97 به بهرهبرداری برسد، در دی ماه سال 94 وارد مدار تولید شد و در حال حاضر مهمترین قطب سودآوری صندوق ذخیره فرهنگیان است.
مهندس عظیمی گفت: فاینانس کیمیای پارس خاورمیانه نیز اولین رتبه را در بین شرکتهای واجد شرایط دریافت کرد و امیدوار هستیم که از خرداد 1398 به مدار تولید برسد. در مورد پیشبینیهای آینده نیز تمام مکانهایی که احتمال داشت و برای توسعه صنعت پتروشیمی تعریف رسمی شده بود، پتروفرهنگ حضور خود را اعلام کرد. در آن مناطق زمین خریداری و طرح های خود را تعریف کرد.
وی با اشاره به انجام مقدمات برخی از این طرحهای جدید گفت: میتوان به ماکو در آذربایجان اشاره کرد که پیشرفت زیادی داشته و تخصیص خوراک و مقدمات دیگر آن صورت گرفته است. قرارداد اولیه آن نیز بسته شده است و براساس قولهایی که دادهاند، امیدوار هستیم که گارانتی آن نیز شکل بگیرد. نهایتاٌ کارهای فاینانس و اجرای عملیات آن نیز شروع بشود. در منطقه پارسیان و چابهار نیز اقدامات زیادی انجام شده است. بنابراین ما در افق ده ساله آینده کشور در هر نقطهای که امکان توسعه پتروشیمی وجود داشته باشد، برای فرهنگیان پیشبینیهای لازم را کردهایم.
معاون شرکت پتروفرهنگ افزود: اتفاق دیگری که رخ داد مربوط به پتروشیمی کیان است که 40 درصد آن متعلق به شرکت پتروفرهنگ است. این شرکت جزو طرحهای بسیار خوب پتروشیمی در کشور بود که متاسفانه به دلایل مختلف پیشرفت آن متوقف شده بود اما اخیرا موفق به بستن یک قرارداد یک و نیم میلیارد دلاری برای فاینانس آن شدیم. امیدوار هستیم که این پروژه به زودی فعال شود و ماشینسازی اراک نیز در آنجا حضور جدی داشته باشد.
مهندس عظیمی با اشاره به سرمایهگذاری اخیر شرکت پتروفرهنگ گفت: تجربه، شجاعت و ریسکپذیری صندوق ذخیره فرهنگیان و به ویژه مهندس نیکدل مدیرعامل موسسه باعث که این مجموعه یکی از بزرگترین سرمایهگذاریهای طول حیات خود را انجام دهد و فکر میکنم در طول تاریخ صندوق ذخیره از اول و شاید سالهای دیگر نیز چنین معاملهای صورت نپذیرد.
وی افزود: پتروفرهنگ تابستان امسال 51 درصد از هلدینگ سپهر انرژی را از بانک صادرات خریداری کرد که در صورت بهرهبرداری، از پتروفرهنگ نیز بزرگتر خواهد بود. خریداری این پروژه از نظر حجم ریالی، یک میلیارد دلار برآورد ارزی دارد. همچنین دو هزار و پانصد میلیارد تومان سرمایهگذاری ریالی شده است.
معاون سرمایهگذاری و توسعه پتروفرهنگ تصریح کرد: پیشبینی ما این است که به ترتیب شرکتهای سبلان، دنا و سیراف از این مجموعه وارد مدار تولید شوند که در آن صورت، پتروفرهنگ بزرگترین تولید کننده متانول کشور و حتی در منطقه خاورمیانه خواهد بود. تصور کنید که چهار عدد مگاپلنت متانول هر کدام با تولید یک میلیون و ششصد و پنجاه هزار تن در سال، حدود هفت میلیون تن در مجموع تولید خواهند داشت که مدیریت و بخش بزرگی از مالکیت آن در اختیار فرهنگیان خواهد بود. اگر این سطح را بخواهید در دنیا مقایسه کنید، تنها موسسهای که در این حجم فعالیت دارد، شرکت متانکس است که ده میلیون تُن در سال تولید دارد.
مهندس عظیمی با اشاره به میزان سودآوری این مجموعه گفت: با شرایط فعلی اگر مبلغ فروش هر تن متانول را چهارصد دلار در نظر بگیریم، میتوانید میزان فروش و سودآوری سالانه برای فرهنگیان را محاسبه کنید.
وی افزود: البته این به معنی رسیدن به وضعیت مطلوب نیست زیرا هدفگذاری پتروفرهنگ بسیار بیشتر از این هاست و در نظر داریم در چند سال آینده مبلغ پنج هزار میلیارد تومان نیز سرمایهگذاری جدید داشته باشیم.