اخبار 13 آبان, 1402 2:15 ب.ظ
اخبار 13 آبان, 1402 2:15 ب.ظ

لیلی نظر‌پور عضو هیات‌امنا صندوق ذخیره فرهنگیان:

ماهیت خصوصی صندوق، خط قرمز فرهنگیان است

سوال اول: با توجه به طرح تعیین تکلیف ماهیت حقوقی صندوق ذخیره در برنامه هفتم توسعه و طرح این موضوع در صحن علنی مجلس، اهمیت حفظ ماهیت خصوصی صندوق در راستای تامین منافع فرهنگیان را چگونه ارزیابی می کنید و فرهنگیان چه اقداماتی در این زمینه می‌توانند انجام دهند؟

طرح ماهیت صندوق ذخیره آنهم پس از ۲۸ سال که از تصویب اساسنامه در اداره ثبت شرکت ها و بنا به مصوبه مجلس شورای اسلامی می گذرد، شائبه برانگیز است. واقعیت این است که سرمایه صندوق از واریزی اعضاء و هبه دولت به بخش خصوصی، شکل گرفته است. مگر می شود این سرمایه را غیرخصوصی نامید. هر فرد ناآشنا با مفاهیم شرکت داری نیز، این موضوع را درک می کند.
ماهیت خصوصی صندوق، خط قرمز فرهنگیان است. با توجه به اینکه این مسأله در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شده است، منتخبین محترم استانی و فرهنگیان که صاحبان اصلی این سرمایه هستند، باید به رایزنی با نمایندگان مجلس بپردازند.

سوال دوم: با عنایت به طرح موضوع اصلاح و تصویب اساسنامه جدید صندوق در برنامه هفتم توسعه، تاکید بر به چه محورها و موضوعاتی در اساسنامه به نفع فرهنگیان عضو خواهد بود؟

تصویب اساسنامه بعلت مغایرت با قانون تجارت در مجلس شورای اسلامی را اصلا برنمی‌تابیم. اما تأکید بر نقش صاحبان سرمایه در تصمیمات کلان و مدیریت های خرد و میانی، توجه بیشتر به سهامداری بجای بنگاه داری، شفافیت و الزام دولت به انجام تعهدات خود، می‌تواند در کنار حفظ ماهیت خصوصی و مستقل صندوق مورد توجه قرار گیرد.
ترکیب اساسنامه باید به همین صورت، شش نفر منتخبین فرهنگیان و سه منتصب وزیر باشد. غیر از این باشد، برای صندوق هزینه بر است.
یکی از ضعف‌های عمده صندوق که باعث عدم احصا سود و منافع برای اعضاء شده است، عدم استفاده از فرهنگیان در مدیریت‌ها بوده است. صندوق به محلی برای اشتغال‌زائی، افرادی غیر از منتسبین درجه یک اعضاء تبدیل شده است. این مسائل باید در اساسنامه دیده شود.

سوال سوم: نقش فرهنگیان عضو موسسه در احقاق حقوق خود به ویژه از طریق تعامل با نمایندگان مجلس و هیات وزیران را تا چه اندازه مهم و اثرگذار ارزیابی می‌کنید؟

همانطور که عرض کردم، نمایندگان محترم مجلس جز خیر و صلاح فرهنگیان و اعضای محترم صندوق را نمی‌خواهند. من مطمئنم که مطالب را بخوبی به آقای قالیباف انتقال نداده‌اند. ریاست محترم مجلس هرگز خواستار ضایع شدن حقوق فرهنگیان نخواهد بود.
فرهنگیان می‌بایست از طریق نمایندگان مجلس، موضوع را مورد بررسی قرار دهند. نمایندگان محترم می‌دانند که نقش فرهنگیان در صندوق‌های رأی تا چه حد سرنوشت‌ساز است.
نقش تشکل‌های معلمی در ارتباط گیری با وزرای دولت بسیار مهم است. نقش وزیر محترم آموزش و پرورش در برقراری ارتباط بین فرهنگیان و نمایندگان و اعضای کابینه بسیار حیاتی است.

سوال چهارم: تاکید برنامه هفتم توسعه بر واریز معوقات سهم دولت به صندوق ذخیره چه تاثیری بر رضایت مندی و افزایش و تداوم عضویت فرهنگیان در موسسه دارد؟

یکی از گلایه‌های همیشگی اعضای صندوق ذخیره از دولت و سازمان برنامه و بودجه، عدم ایفای نقش خود مطابق با قوانین مصوبه مجلس شورای اسلامی و از محل ماده ۱۷ فصل چهارم هزینه‌ها بوده است.
بدون شک گنجاندن این الزام در برنامه توسعه هفتم، باعث رضایتمندی اعضاء خواهد شد. هر چند این الزام همواره در قوانین برنامه‌های پنج ساله قبلی نیز تکرار ولی اجرا نشده است.

اینکه هرمتنی برای قانون برنامه هفتم در خصوص موسسه، جز تنفیذ ماده ۸۵ قانون برنامه ششم و مقیدشدن دولت به پرداخت کلیه بدهی خود در دو سال اول قانون برنامه هفتم مورد نظر ما نمیباشد.

تگ ها

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

19 − 13 =

پست های مرتبط