عضو هیئت امنای موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با تاکید بر ماهیت خصوصی بودن این موسسه و توجه به آن از سوی ارکان مختلف تصمیم گیر و سیاستگذار گفت: با بازنگری اساسنامه مخالفتی نداریم اما اصلاح آن باید با تایید هیدت امنا باشد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به نقل از روزنامه قدس، دکتر امین اله سالاری عضو هیئت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان در واکنش به اصلاح اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان توسط مجلس و با اشاره به ماهیت خصوصی موسسه بیان کرد: کمکی که دولت به این صندوق میکند موجب ابهام برای برخی از نمایندگان مجلس شده که چنین اظهارنظرهایی کردهاند.
وی ادامه داد: دولت با عنوان تبصره۶۳ قانون برنامه دوم توسعه به صندوق ذخیره فرهنگیان کمک میکند و در این تبصره آمده «وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به تأسیس مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان اقدام کند، فرهنگیان میتوانند ماهانه حداکثر تا ۵درصد مبلغ حقوق و مزایای خود را به حساب صندوق واریز کنند و دولت موظف است همه ساله معادل مبلغ فوق را که به همین منظور در بودجه سالانه منظور میشود، به صندوق مزبور در قالب کمک به بخش خصوصی واریز کند. سهمالشرکه فرهنگیان هنگام بازنشستگی و ازکارافتادگی و یا بازخریدی به آنان و در صورت فوت به وارث آنها مسترد میشود».
عضو هیئت امنای صندوق ذخیره بیان کرد: مبلغی که دولت به صندوق ذخیره فرهنگیان میپردازد، با عنوان رفاهی است که به دیگر کارکنان هم داده میشود. بر این اساس دولت با پرداخت سهم خود، در واقع به تعهدی که دربرابر کارکنانش دارد عمل میکند. همانطور که ماهانه چنین مبلغی را به حساب پسانداز سایر کارکنان واریز میکند.
سالاری افزود: بر این اساس وقتی این پول به حساب اعضای صندوق واریز میشود آن را هزینه قطعی میدانیم چون بخشی از حقوق ماست و این صندوق یک بنگاه خصوصی است؛ بنابراین دولت با کمک کردن به صندوق ذخیره فرهنگیان، شریک یا عضو آن نیست که بخواهد پیگیر سهم باشد و با در نظر گرفتن فهرست نهادهای خاص و قانون اساسی، نمایندگان مجلس نباید به این صندوق ورود پیدا کنند.
صندوق ذخیره فرهنگیان جنبه عمومی ندارد
وی با اشاره به اینکه اساسنامه به منزله قانون تأسیس هر شرکت تجاری است، تاکید کرد: اساسنامه شرکتها یا نهادهای عمومی به محض اینکه تصویب شد بدون نیاز به ثبت، اجرایی میشوند؛ اما اساسنامه بخشهای تجاری مانند صندوق ذخیره فرهنگیان که بخش خصوصی است، باید تصویب شود و به ثبت شرکتها برسد و هنگامی که اساسنامه ثبت شرکتها شد، میتواند برابر قانون تجارت فعالیت کند.
عضو هیئت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: بر اساس موارد مورد یاد شده غیر ممکن است موسسه به عنوان یک بنگاه خصوصی با قدمتی بیش از ۲۸سال و سرمایهای حدود ۱۰۰همت اساسنامه نداشته باشد و برخلاف گفته برخی نمایندگان مجلس، این صندوق پنج اساسنامه دارد که نخستین نسخه آن در اولین سال تأسیس صندوق، یعنی سال ۱۳۷۴ تصویب شده و دومین، سومین، چهارمین و پنجمین اساسنامه به ترتیب در سالهای ۹۲، ۹۶، ۹۷ و ۱۴۰۰ به تصویب رسیده و در چهار برنامه توسعه آمده است.
با بازنگری اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان مخالفتی نداریم
دکتر سالاری اظهار کرد: صندوق ذخیره فرهنگیان، بخش خصوصی است و بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی، مجلس و دولت نمیتوانند وارد اساسنامه آن شوند و اجازه نمیدهیم دولت به معنای خاص و حکومت به معنای عام و یا مجلس بخواهند به این صندوق ورود پیدا کنند؛ اما با بازنگری اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان که در تبصره۲ بند چ ماده ۸۸ لایحه آمده، مخالفتی نداریم.
عضو هیئت امنای صندوق ذخیره اظهار کرد: اگر قرار بر اصلاح اساسنامه باشد به تشخیص هیئت امنا که رکن بالادستی موسسه محسوب میشود، اصلاحات به نفع فرهنگیان انجام خواهد شد؛ بنابراین اگر مجلس نگرانیهایی دارد، میتواند آن را مطرح کند از هیات امنا بخواهد اصلاحات لازم را اعمال کند.
وی با اشاره به اینکه طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، مجلس میتواند اساسنامه بخشهای دولتی را مصوب کند، گفت: بر همین اساس با توجه به اینکه موسسه جنبه عمومی ندارد، ورود نمایندگان مجلس به این موضوع مغایر با قانون اساسی است و اگر مجلس بخواهد به این موضوع ورود پیدا کند، شورای نگهبان آن را رد خواهد کرد.
سرمایه صندوق ذخیره متعلق به فرهنگیان است
دکتر سالاری با تاکید بر اینکه قصد و نیت نمایندگان مجلس خیرخواهی است اما مسیر را اشتباه میروند، گفت: اگر صندوق ذخیره فرهنگیان عمومی غیردولتی شود، مدیریت آن مانند شهرداریها به دست دولت خواهد افتاد. شهرداریها سازمانهایی عمومی و غیردولتی هستند، اما درصورتی که شهرداری منحل شود اموال آن به مردم نمیرسد و به خزانه دولت واریز میشود.
عضو هیئت امنای صندوق ذخیره بیان کرد: اگر سرمایه صندوق ذخیره به سرمایه عمومی تبدیل شود، در صورت منحل شدن، اموال آن به خزانه دولت واریز خواهد شد و این موضوع حقالناس است زیرا سرمایه این صندوق، متعلق به فرهنگیان – صندوق ذخیره فرهنگیان دارای ۷۵۰هزار عضو شاغل و ۸۷۵ هزار عضو بازنشسته فرهنگی- است و پول واریزی به صندوق از حقوق آنها کسر میشود و هرگونه تغییر در این صندوق به التهابات جامعه فرهنگی دامن میزند.
وی تاکید کرد: با توجه به این شرایط شایسته است نمایندگان مجلس با خارج کردن اصلاح اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان از دستور کار مجلس، اجازه دهند اگر قرار است اصلاحیهای در آن صورت گیرد، توسط اعضای هیئت مدیره که منتخب صاحبان سرمایه هستند و مصلحت اعضا را بهتر تشخیص میدهند، انجام شود.